Overzicht van BKR-registraties in Nederland: Wat je moet weten

 • Home
 • BKR
 • Overzicht van BKR-registraties in Nederland: Wat je moet weten

Er zijn verschillende soorten BKR-registraties (Bureau Krediet Registratie) die in Nederland kunnen voorkomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen BKR-registraties:

 1. Positieve registratie: Dit is een registratie die aangeeft dat je een lopend krediet hebt, zoals een lening, hypotheek of creditcard. Een positieve registratie is op zichzelf geen probleem, tenzij je problemen hebt met het aflossen van je kredieten.
 2. Negatieve registratie: Dit is een registratie die aangeeft dat er betalingsproblemen zijn geweest bij een kredietverstrekker. Bijvoorbeeld als je een betalingsachterstand hebt op je lening, creditcardrekening of hypotheek. Een negatieve registratie kan gevolgen hebben voor het verkrijgen van nieuwe kredieten.
 3. Herstelcodering: Dit is een speciale code die wordt toegevoegd aan een negatieve registratie nadat je de betalingsachterstand hebt ingehaald en je financiële situatie weer stabiel is. Het geeft aan dat je je betalingsverplichtingen hebt hervat en je financiële positie is verbeterd.
 4. Preventieve registratie: Dit is een registratie die aangeeft dat er een betalingsregeling is getroffen met een kredietverstrekker om problemen te voorkomen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je tijdelijk niet aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen, maar een regeling hebt getroffen om de situatie onder controle te krijgen.
Overzicht van BKR Coderingen:
 • A1 codering: Er is een betalingsregeling getroffen.
 • A2 codering: De vordering is opeisbaar gesteld.
 • A3 codering: Er zijn afboekingen van (een deel van) de vordering, of er is een bedrag van meer dan € 250 afgeboekt.
 • A4 codering: De kredietnemer is onbereikbaar.
 • A5 codering: Er is een preventieve betalingsregeling getroffen.
 • H codering: Dit is een positieve codering en betekent dat de schuld is afgelost.
Het is belangrijk op te merken dat de BKR-registratie uitsluitend betrekking heeft op kredieten en leningen. Andere financiële verplichtingen, zoals abonnementen of huurachterstanden, worden niet geregistreerd bij het BKR.

Archives

Categories

Decision Are A Professional Attorney & Lawyers Services Provider Institutions. Suitable For Law Firm, Injury Law, Traffic Ticket Attorney, Legacy And More.

Contact Info

+(002) 0121-2843-661
+(002) 0106-8710-594
AR-Coder@arcoder.com
Support@arcoder.com
Menouf City , El-Menoufia, Egypt.
Shibin El-Kom , El-Menoufia, Egypt.

Follow Us

Cart

Geen producten in de winkelwagen.