BKR-Noteringen: Wat betekenen a, a2, a3, a4 en a5?

  • Home
  • BKR
  • BKR-Noteringen: Wat betekenen a, a2, a3, a4 en a5?

Een BKR-notering, wat staat voor Bureau Krediet Registratie, is een vermelding in het kredietregister van het BKR. Het BKR houdt bij welke leningen en kredieten consumenten hebben afgesloten en of ze deze tijdig en correct aflossen. Er zijn verschillende noteringen die aangeven in welke mate iemand een betalingsachterstand heeft of heeft gehad. De noteringen a, a2, a3, a4 en a5 worden gebruikt om de betalingsachterstanden aan te geven. Hier is wat informatie over elk van deze noteringen:

  1. A-notering (A): Dit is de notering voor een betalingsachterstand. Als je een betalingsachterstand hebt, bijvoorbeeld omdat je een betalingsverplichting niet bent nagekomen, krijg je een A-notering. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een achterstand in het aflossen van een lening of het betalen van een hypotheek.
  2. A2-notering (A2): Dit is een ernstigere notering dan de A-notering. Een A2-notering wordt gegeven wanneer er een regeling is getroffen met de schuldeiser, zoals een betalingsregeling, maar je je niet aan deze regeling hebt gehouden. Het geeft aan dat er sprake is van een structurele betalingsachterstand.
  3. A3-notering (A3): Een A3-notering wordt gegeven wanneer de schuldeiser pogingen heeft gedaan om contact met jou op te nemen en een regeling te treffen, maar hierin niet is geslaagd. Dit betekent dat je niet reageert op verzoeken om betaling en er sprake is van een serieuze betalingsachterstand.
  4. A4-notering (A4): Een A4-notering wordt gegeven als er een aflossings- of schuldregeling is getroffen met de schuldeiser, bijvoorbeeld via een schuldhulpverleningstraject. Het betekent dat er sprake is van problematische schulden en dat er aanvullende maatregelen zijn genomen om tot een oplossing te komen.
  5. A5-notering (A5): Dit is de zwaarste notering. Een A5-notering wordt gegeven als er sprake is van een gerechtelijke procedure, zoals een faillissement of een schuldsaneringstraject (WSNP). Het betekent dat je in een zeer ernstige financiƫle situatie verkeert.

Het is belangrijk op te merken dat een BKR-notering invloed kan hebben op je mogelijkheden om in de toekomst leningen of kredieten af te sluiten, aangezien kredietverstrekkers je kredietwaardigheid controleren bij het BKR voordat ze een nieuwe lening verstrekken.

Heb je een registratie en wil je ervan af? Neem contact met ons op.

Archives

Categories

Decision Are A Professional Attorney & Lawyers Services Provider Institutions. Suitable For Law Firm, Injury Law, Traffic Ticket Attorney, Legacy And More.

Contact Info

+(002) 0121-2843-661
+(002) 0106-8710-594
AR-Coder@arcoder.com
Support@arcoder.com
Menouf City , El-Menoufia, Egypt.
Shibin El-Kom , El-Menoufia, Egypt.

Follow Us

Cart

Geen producten in de winkelwagen.