BKR-notering: Wat het is en wat het betekent voor jouw kredietwaardigheid

  • Home
  • BKR
  • BKR-notering: Wat het is en wat het betekent voor jouw kredietwaardigheid

Een BKR-notering verwijst naar een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Nederland. Het BKR is een onafhankelijke stichting die als taak heeft het bijhouden van kredietgegevens van consumenten in Nederland.

Wanneer je een lening afsluit, een creditcard hebt, een telefoonabonnement met toestel op afbetaling afsluit, of een andere vorm van krediet aangaat, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Een BKR-notering is dus een aantekening in het register van het BKR,Centraal Krediet informatiesysteem (CKI). Kredietverstrekkers kunnen in dit systeem zien dat je een bepaalde vorm van krediet hebt afgesloten.

Het hebben van een BKR-notering op zich is niet per definitie negatief. Het BKR houdt juist ook bij of mensen hun betalingsverplichtingen nakomen. Een positieve BKR-notering betekent dat je aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan. Het kan zelfs voordelig zijn omdat het aantoont dat je betrouwbaar bent in het aflossen van leningen.

Echter, een negatieve BKR-notering ontstaat wanneer je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet, bijvoorbeeld door betalingsachterstanden of een betalingsregeling bij een schuld. Het negatief registreren in het CKI begint wanneer je een achterstand opbouwt langer dan twee maanden en hoger dan €250

Een negatieve notering kan gevolgen hebben voor het verkrijgen van nieuwe leningen of kredieten, omdat kredietverstrekkers dit meewegen in hun beoordeling van jouw kredietwaardigheid.

Het is belangrijk om je financiële verplichtingen na te komen en op tijd te betalen om negatieve BKR-noteringen te voorkomen. Als je een BKR-notering hebt, kun je bij het BKR informatie opvragen over de notering en eventueel stappen ondernemen om de notering te laten verwijderen als deze onterecht is.

Archives

Categories

Decision Are A Professional Attorney & Lawyers Services Provider Institutions. Suitable For Law Firm, Injury Law, Traffic Ticket Attorney, Legacy And More.

Contact Info

+(002) 0121-2843-661
+(002) 0106-8710-594
AR-Coder@arcoder.com
Support@arcoder.com
Menouf City , El-Menoufia, Egypt.
Shibin El-Kom , El-Menoufia, Egypt.

Follow Us

Cart

Geen producten in de winkelwagen.