Calvin Ceder, Directeur/ Lobbyist

Calvin Ceder, Directeur/ Lobbyist

Calvin Ceder, Directeur/ Lobbyist

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

“De inspiratie is ontstaan door mijn oma. Tijdens mijn studie moest ik op haar advies altijd familie en vrienden met incassoproblemen helpen. Mijn oma maakte reclame en promootte mij als een advocaat. Elke keer wanneer ik aangaf dat ik geen advocaat was en dat ik een MBO opleiding volgde, gaf zij aan dat ik dan een ‘MBO advocaat’ was en toch een manier moest zoeken om deze mensen te helpen. Ik leerde vanuit huis mensen helpen in het juridisch werkveld met incassogeschillen.”

Heb je altijd al geweten wat je wilde worden?

“Ik wilde altijd profvoetballer worden en in het Nederlands elftal spelen. Later moest ik mijn ambities bijstellen hahaha! Hier in Nederland wordt er verwacht dat je een beroep moet kiezen. Ik was het daar totaal niet mee eens, omdat ik meer kwaliteiten bezit dan zowel in mijn studieachtergrond als een standaardberoep passen. Ik heb na de mavo de opleiding SJD op het MBO en op het HBO gevolgd. Op papier ben ik vanwege mijn opleiding niet uitzonderlijk, want ik heb geen academische studieachtergrond. Toch is het mij gelukt om een concept te ontwikkelen waarin mijn organisatie, mensen met incassogeschillen voorziet van adviezen, voorlichting en procesvertegenwoordiging op een laagdrempelige wijze. Mijn grootste succes is dan ook dat de Christen Unie een wetsvoorstel zal indienen om de incassowetgeving: Wet normering buiten gerechtelijke incassokosten (WIK) te veranderen, zelfs de incassobranche heeft dit initiatief gesteund. Je zou denken dat alleen topadvocaten een verandering in het juridisch werkveld teweeg brengen, maar een eenvoudige sjd’er met een visie en passie voor zijn cliënten heeft dit samen met zijn neefje Don Ceder kunnen realiseren.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn dag is nooit hetzelfde. ‘s ochtends kom ik op kantoor en coördineer ik de medewerkers op kantoor. Dagelijks ben ik aan het onderhandelen met wederpartijen om de financiële en juridische posities van mijn cliënten te beschermen tijdens de verschillende fases in het recht. Hiervoor ontwikkel ik bedrijfsstrategieën om zoveel mogelijk zaken te kunnen winnen.

“De inspiratie is ontstaan door mijn oma. Tijdens mijn studie moest ik op haar advies altijd familie en vrienden met incassoproblemen helpen.”

Wekelijks ben ik in verschillende rechtbanken door het hele land en bij diverse organisaties om te onderhandelen voor mijn cliënten. Tussen 12:00 en 13:00 uur ben ik meestal aan het eten, omdat mijn lunch heilig is. Het klinkt misschien gek, maar meestal koken wij ‘s middags op kantoor. Toen ik in loondienst was droomde ik ervan om mijn eigen eten te kunnen bereiden en eten op het werk.”

Wat vind je het leukste aan jouw beroep?

“Onafhankelijkheid en vrijheid. Ik bepaal zelf hoeveel en hoe hard ik werk om mijn eigen idealen te realiseren en daarmee geld te verdienen, zodat ik mezelf in eigen onderhoud kan voorzien. Ik kan daardoor de persoon zijn die ik wil zijn en dat maakt mij gelukkig. Ook vind ik het geweldig dat ik een grondlegger ben van de bedrijfscultuur van Anti Incasso, afgeleid van mijn persoonlijke normen en waarden. Bij ons draait het dan ook om gezamenlijke kennis, groei en ontwikkeling. In de praktijk betekent dit dat iedereen binnen de organisatie een open houding heeft en van elkaar leert. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om geld terug te vorderen van burgers bij bedrijven. Een paar maanden terug kwam een meisje op kantoor met een incassoprobleem. Er stond een bedrag ter waarde van €500 open, ontstaan doordat haar werkgever geld van haar eiste. Toen ik de -vermeende- schuld ging onderzoeken, bleek dat haar werkgever niet op de juiste gronden haar arbeidsovereenkomst had beëindigd. Ik heb toen haar ontslag vernietigd en achterstallig loon ad €6000,- teruggevorderd en gekregen. Uiteraard was deze cliënt erg tevreden. Ik bedoel hiermee te zeggen dat ik het leuk vind om de burger te beschermen tegen grote bedrijven en onterechte vorderingen.”

Wat vind je er minder leuk aan?

“Van dichtbij meemaken hoe mensen uit huis worden gezet, omdat zij te laat reageren op brieven van de deurwaarder of niet beseffen wat er daadwerkelijk in de brief staat. Ook vind ik het niet fijn om te zien welke gevolgen kennistekort en/of schulden kunnen hebben voor de ontwikkeling van de kinderen van ouders die (tijdelijk) een probleem hebben.”
Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Het klinkt misschien gek, maar gelukkig en gezond blijven is mijn grootste uitdaging. Daarnaast vind ik het wel kicken wanneer ik invloed kan hebben in het verscherpen van de wet WIK, die consumenten bescherming biedt tijdens incassogeschillen. Een andere uitdaging is de verantwoordelijkheid die ik draag om mijn team een toekomstperspectief te bieden.”

Werk je alleen of in een team?

“Ik werk in een team, idealen realiseer je zelden alleen.”

Waar moet je goed in zijn?

“In mijn vakgebied dien je goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden te bezitten. Ook dien je een stevige portie mensenkennis te hebben, oftewel interculturele aspecten. Je dient strategisch en doelgericht je doelen te willen bereiken. Ook dien je een ondernemende en een open houding te hebben. De kansen die je ziet, dien je dan ook te grijpen! Het is ook van belang om kritisch te zijn naar je eigen handelen als professional. Daarnaast dien je een stevige dosis geduld en doorzettingsvermogen te bezitten, omdat de route naar succes velen kronkels kent.”

Welke opleidingen zijn nodig?

“Om een goede kans te maken om te ondernemen in het juridisch werkveld dien je een juridische opleiding achtergrond op HBO of WO niveau gevolgd te hebben. Daarnaast heb je eigenlijk 5 elementen nodig om successen te boeken in het werkveld namelijk; hoor en wederhoor, analyseren, motiveren, onderbouwen en onderzoeken.”

Wat kun je verdienen?

“€120 per uur is een redelijk tarief. Als ondernemer dien je uiteraard zelf creatief te zijn wat betreft je verdienmodellen. Zo pas ik het 33% no cure/no pay beginsel toe op zaken die ik win voor mijn cliënten.”

Heb je tips voor jongeren en hun toekomst?

“Je bent meer dan je functie en/of opleidingsachtergrond! Laat je dan ook niet kaderen door de samenleving en zorg ervoor dat jij de persoon kan zijn die jij wil zijn in de samenleving. Een afwijzing kan soms een begin zijn van een nieuwe weg. Een afwijzing zal altijd een afwijzing blijven wanneer jouw weg daarbij stopt. Durf kansen te creëren, en kansen te grijpen!”

“Een afwijzing kan soms een begin zijn van een nieuwe weg.”

Informatie over het bedrijf:

Anti Incasso is een juridisch adviesbureau en beschermd de rechtsposities van consumenten en eenmanszaken tijden incassogeschillen, heeft u een geschil? Vul dan hier het aanmeldformulier in.

(function($) { setTimeout(function(){ $("#83101946210345").contents().find(".formFooter").hide(); ; }, 2000); })(jQuery);